Λίγα λόγια για εμάς

Η Π.ΚΑΜΑΡΑΤΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε. είναι  μια αμιγώς ελληνική εταιρία, από το 1963 προμηθεύει τη μαζική εστίαση και τα σημεία λιανικής πώλησης με αλλαντικά και προϊόντα επεξεργασίας κρέατος.

Η εταιρία ιδρύθηκε από τον Δημήτρη Μπακιρλή, όταν το 1960, έφτιαξε τη πρώτη συνταγή για λουκάνικο ενώ στην πορεία του χρόνου προστέθηκαν στον κατάλογο των προϊόντων τα αλλαντικά και μεγάλος αριθμός προϊόντων επεξεργασίας κρέατος. Έως και το 2009 ο διακριτικός τίτλος των προϊόντων ήταν BELLISSIMO ενώ μετέπειτα έγινε Allanton.

Σήμερα η εταιρεία παραμένει στην οικογένεια του Δημήτρη Μπακιρλή, με τα παιδιά του και τα εγγόνια του να έχουν αναλάβει τα ηνία και να συνεχίζουν το έργο του υπό την διακριτική του επίβλεψη. Η επιστημονική κατάρτιση των νεότερων σε συνδυασμό με την γνώση και εμπειρία των παλαιότερων ουσιαστικά δημιουργούν άριστα  προϊόντα.

Τα  προϊόντα Allanton ταξιδεύουν τις συνταγές από τα παλιά διατηρώντας τις παραδοσιακές τεχνικές.

Από το 1960 τα προϊόντα κέρδισαν πολύ γρήγορα την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού και των επαγγελματιών του κλάδου (σούπερ μάρκετ, μαζική εστίαση, κ.λπ.).

Το 2011 η Π.ΚΑΜΑΡΑΤΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε. μεταφέρεται σε νέες υπερσύγχρονές εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.  Το νέο εργοστάσιο δημιουργήθηκε με ίδια κεφάλαια, επενδύοντας σε μηχανολογικό εξοπλισμό νέας γενιάς.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν τη μονάδα παρασκευής και συσκευασίας προϊόντων κρέατος και κρεατοσκευασμάτων, καθώς και χώρους αποθήκευσης, ψύξης και κατάψυξης.

Τα προϊόντα παράγονται με ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα, σύμφωνα με τους κανόνες ορθής υγιεινής πρακτικής. Την παραγωγή απολύτως ασφαλών και υγιεινών προϊόντων διασφαλίζει, μεταξύ άλλων, η πιστοποίηση κατά HACCP, ISO: 22000 και IFS καθώς και η εφαρμογή συστήματος ιχνηλασιμότητας.

Tα προϊόντα Allanton, είναι διαθέσιμα σε super market, catering, αλυσίδες μαζικής εστίασης, fast food, mini markets, κρεοπωλεία, εστιατόρια. Η εταιρία παράγει επίσης προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (private label).

Παράλληλα η εταιρία έχει στρέψει το ενδιαφέρον της σε αγορές του εξωτερικού, με επιλεκτικές επαφές κυρίως για παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα.

Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τα οποία έχει εξασφαλίσει η επιχείρηση (εγκατάσταση στη Βιομηχανική Περιοχή, σύγχρονες υποδομές, επάρκεια κτιριακών εγκαταστάσεων, ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων), της δίνουν τη δυνατότητα να προχωρήσει απρόσκοπτα στους επόμενους αναπτυξιακούς της στόχους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων.

Η Εταιρία είναι μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ). Η κα Δέσποινα Μπακιρλή εξελέγη εκ νέου στις αρχαιρεσίες της 4.4.2012 Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου.